Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Međunarodni festival „On the record“

Drugi međunarodni festival kratkih radijskih i televizijskih formi studenata novinarstva „On the Record“, biće održan od 27. do 29. septembra 2013. godine u Novom Sadu. Festival organizuje Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, sa ciljem promovisanja i unapređenja kvalitetnog praktičnog rada sa studentima na fakultetima novinarstva, razmene iskustava i razvijanja interkulturnog dijaloga u regionu.

Organizatori festivala pozivaju studente novinarstva da se prijave za učešće, a krajnji rok za apliciranje je 30. jun 2013. godine.

Na festivalu su zastupljene sledeće karegorije:

  • televizijske forme do 10 minuta
  • radijske forme do 10 minuta

Svaka obrazovna institucija može konkurisati u takmičarskom programu sa više studentskih radova, a studenti samostalno mogu samo sa jednim radom u jednoj od navedenih takmičarskih kategorija.

Prijavni formular zajedno sa radovima u formatu DVD, CD, mini DVD, MPEG-4, MP-3, treba poslati poštom na adresu: Odsek za medijske studije, Filozofski fakultet (prijava za festival), dr Zorana Đinđića 2 Novi Sad, Srbija.

TV forme moraju biti titlovane na engleski jezik, a radijske forme moraju imati priložen prevod (dijalog listu) na engleski jezik. Prijavljeni radovi za festival produkciono ne mogu biti stariji od dve godine.

Selekciona komisija sastoji se od dva člana, koji prave izbor radova i sačinjavaju zvaničnu takmičarsku selekciju festivala. Osnovni kriterijumi za selektovanje radova su kvalitet, propisane kategorije u žanru i dužina trajanja. Međunarodni stručni žiri samostalno odlučuje i dodeljuje nagrade festivala, a sačinjavaju ga troje eminentnih novinara iz regiona.

Za najbolji prilog u celini, za obe kategorije (TV i radio), dodeljuje se Gran Prix nagrada, koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa. Biće dodeljene i nagrade za pojedinačne kategorije, kao i specijalna i nagrada publike.

Više informacija o konkursu (pdf)
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u