Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Nagrade za medijske priloge o ženama u sektoru bezbednosti

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN WOMEN), raspisuje nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu „Položaj i uloga žena u sektoru bezbednosti u Srbiji“.

Pravo na učešće imaju novinari/ke štampanih i elektronskih, nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija koji su u periodu od 1. januara do 15. juna 2013. godine objavili tekstove/priloge na temu konkursa u medijima na teritoriji Republike Srbije. Na konkurs se mogu poslati najviše dva autorska rada.

Prijava za nagradni konkurs treba da sadrži medijski prilog (PDF, DVD, link) i kratku biografiju autora/ke priloga. Medijske priloge je potrebno poslati na e-mail: radomir.cvetkovic@bezbednost.org, ili poštom na adresu: BCBP (Đure Jakšića 6, 11000 Beograd), sa naznakom „Za nagradni konkurs“.

Krajnji rok za slanje prijava je 1. jul 2013. godine.

Svi pristigli medijski prilozi biće objavljeni na fejsbuk stranici BCBP. Izbor tri najbolja medijska priloga vršiće stručni žiri sastavljen od predstavnika organizacija civilnog društva, medija i akademske zajednice.

Novinarski radovi će biti razmatrani na osnovu:

  • doprinosa podizanju svesti javnosti o značaju rodne ravnopravnosti u sektoru bezbednosti;
  • afirmaciji uloge žena u pružanju bezbednosti;
  • kreativnosti, originalnosti i poštovanja novinarske etike.

Prilikom selekcije najboljih medijskih priloga u obzir će se uzeti i interaktivnost koju ostvare na fejsbuk stranici BCBP.

Troje najboljih autora/ki će dobiti novčane nagrade u iznosu od 40.000 dinara za prvo mesto, 30.000 dinara za drugo mesto i 20.000 dinara za treće mesto.

Rezultati konkursa će do 15. jula biti objavljeni na sajtu BCBP i fejsbuk stranici, a dodela nagrada će biti naknadno realizovana.

Konkurs se održava u okviru projekta „Podrškа sprovođenju NAP zа primenu Rezolucije 1325 u Srbiji - kа rodno odgovornom sektoru bezbednosti“, koji BCBP realizuje uz podršku Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN WOMEN).

Više informacija o konkursu

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u