Međunarodne stipendije fondacije Nieman

Fondacija Nieman svake godine dodjeljuje novinarske stipendije za boravak na Harvardskom univerzitetu sa ciljem da promoviše i poboljša novinarske standarde, a ove godine dvanaestoro polaznika iz celog sveta dobiće priliku da provede jednu akademsku godinu (10 meseci) na jednom od najpoznatijih svetskih univerziteta.

Kandidati moraju biti novinari sa najmanje 5 godina profesionalnog iskustva u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima. Foto-reporteri, karikaturisti, kolumnisti i medijski producenti takođe mogu konkurisati za stipendiju. Od polaznika se očekuje napredno poznavanje engleskog jezika, kako bi uspešno mogli da prate predavanja i seminare.

Rok za slanje prijava je 1. Decembar 2012. godine. Uputstvo za slanje prijava.

Odluka o dobitnicima međunarodnih stipendija biće objavljena početkom marta 2013. godine.

Sve dodatne informacije o stipendijskom programu i uslovima za prijavu možete pronaći na veb sajtu fondacije nieman.harvard.edu, ili preko e-mejl adrese nieman_applications@harvard.edu.

Nieman fondacija za novinarstvo na univerzitetu Harvard osnovana je 1938. godine i predstavlja najstariji stipendijski program za novinare na svetu. Preko 1300 novinara iz 91 zemlje prošlo je kroz ovaj program i imalo priliku da studira i bavi se istraživačkim radom na Harvardskom univerzitetu.
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u