Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medijsko izveštavanje i diskriminacija žena

Fondacija Centar za demokratiju u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) uz podršku USAID-a, organizuje konkurs za učešće na radionicama „Medijsko izveštavanje i diskriminacija žena“ koje će se u okviru projekta „Jednake na poslu“ održati od 15. do 16. februara 2013. godine u turističkom naselju „Relax“ u Kovačici.

Cilj treninga je da se učesnici - 25 mladih novinara i novinarki i studenata novinarstva završnih godina, motivišu na aktivnije, redovnije i kompetentnije izveštavanje na temu diskriminacije žena na tržištu rada i na radnom mestu.

Trening će trajati dva dana i sastojaće se iz više sesija na kojima će učesnicima i učesnicama biti pružena obuka na temu diskriminacije žena i mehanizama zaštite od diskriminacije. Takođe, jedna sesija biće posvećena konkretnim primerima dobrog i lošeg izveštavanja na temu diskriminacije.

U okviru programa biće razmatrano i na koji način rodno osetljiv govor utiče na promenu položaja žena u društvu, kao i na koji način mediji mogu doprineti poboljšanju položaja žena i kakve su rodno senzitivne politike aktuelne.

Sve troškove puta do Beograda, ukoliko učesnici nisu iz Beograda, transfer do Kovačice, smeštaj i ishranu pokriće organizator.

Krajnji rok za slanje prijava je 8. februar 2013. godine.

Prijave i biografije možete slati elektronskom poštom Milošu Saviću na mejl milos@centaronline.org.

Prijavni formular

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u