Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > Mediji - posrednici među narodima

Konkurs za program „Mediji – posrednici među narodima“

Nemačka fondacija Robert Bosch Stiftung u saradnji s berlinskom školom za novinare Berliner Journalisten-Schule raspisala je konkurs za program „Mediji – posrednici među narodima“ (Medien – Mittler zwischen den Völkern) za mlade novinare iz srednje i istočne Europe.

Program traje tri meseca, bavi se evropskim pitanjima, a polaznici upoznaju način rada nemačkih kolega nakon čega rade priloge ili za redakcije u kojima gostuju, ili za matične redakcije.

Program traje od 1. marta do 31. maja 2013. godine u Berlinu.

U prvom mesecu boravka program obuhvata razgovore, predavanja i susrete na temu Nemačke, odnosa među državama te zajedničke perspektive u Evropskoj uniji odnosno prema EU-u. Polaznici zatim, u skladu s sopstvenim profilom, dva meseca borave u jednoj od novinskih, radijskih ili televizijskih redakcija.

Polaznicima programa osigurana je mesečna stipendija u visini od 1.100 eura, mentor u redakciji u kojoj gostuju i pomoć pri traženju smeštaja.

Uslov za prijavu na konkurs je radno iskustvo u novinarstvu i aktivno znanje nemačkog jezika.

Za prijavu na konkurs potrebno je ispuniti obrazac za prijavljivanje, uz koji se prilaže i motivaciono pismo i barem jedan ogledni rad s kratkim sadržajem na nemačkom.

Rok za prijavu na konkurs je 1. novembar 2012.

Prijave se šalju na adresu:

Berliner Journalisten-Schule
Dr. Heiner Noske / Clemens Schöll
Karl-Liebknecht-Str. 29
D-10178 Berlin
Nemačka;

ili na e-mail adresu info@medien-mittler.de (kao pdf datoteke do 10 MB).

Opširnije informacije o programu možete pronaći na stranici www.medien-mittler.de.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u