Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs za dodelu nagrade „Medijakult“

Zavod za kulturu Vojvodine pokrenuo je projekat „Medijsko modelovanje kulturnog identiteta Vojvodine“ čiji je cilj da afirmiše i podrži kreativno TV stvaralaštvo u oblasti kulture, unapredi saradnju Zavoda s medijskim kućama u Vojvodini i doprinese unapređenju interkulturalne komunikacije u Vojvodini.

U okviru tog projekta Zavod raspisuje konkurs za dodelu nagrade „Medijakult“ za najbolju TV emisiju s temom iz kulture. Nagrada je ustanovljena kao javno priznanje autoru najbolje TV emisije u okviru teme „Mediji i kulturni identitet Vojvodine“.

Zainteresovani treba da dostave emisiju na DVD-u u tri primerka na adresu Vojvode Putnika 2, 21000 Novi Sad, sa naznakom „Konkurs za dodelu nagrade Medijakult“. Uz DVD je neophodno dostaviti i kratku biografiju autora. Dospele radove će pregledati tročlani stručni žiri, a odluka o dobitniku nagrade biće objavljena do 1. novembra 2013. godine.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2013. godine.

Propozicije:

  • Pravo učešća imaju emisije realizovane u 2012. godini i tokom 2013. Ako do učešća na konkursu nisu emitovane, autor to treba da naglasi u prijavi;
  • Pravo učešća na konkursu imaju novinari sa prostora Vojvodine. Emisije mogu biti na srpskom jeziku, a ako su na manjinskim jezicima potrebno je da imaju titl na srpskom jeziku. Emisije mogu trajati najmanje 10 minuta a gornji prag tolerancije je do 30 minuta;
  • Nagrada se sastoji od diplome i novčanog dela. Nagrađeni autor je dužan da prisustvuje dodeli nagrada;
  • Ako jedan autor šalje na konkurs više radova, svaki treba da bude na posebnom nosaču. Ne primaju se CD-R formati već samo DVD. Slanje CD-R značiće automatsku diskvalifikaciju.

Za dodatne informacije u vezi sa konkursom možete pozvati 021/4754-128, lokal 24.

Više informacija o projektu i nagradi možete pronaći na sajtu Zavoda za kulturu Vojvodine.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u