Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs za najinovativniji pristup promocije prava diskriminisanih grupa

GIZ SoSYEP projekat otvorio je konkurs za svakog ko smatra da je nekim svojim postupkom, nekom akcijom ili idejom doprineo da se prava pripadnika diskriminisanih grupa u Srbiji (HIV pozitivne osobe, Romi, osobe sa invaliditetom, pripadnici LGBT populacije, i dr.) ostvaruju.

U poslednjih nekoliko godina, u Srbiji se podržava veliki broj projekata koji se bave temom antidiskriminacije i promocijom prava različitih diskriminisanih grupa, ali promene u stavovima i ponašanju pojedinca i dalje nisu velike. Neka istraživanja čak pokazuju da se stepen diskriminatornog ponašanja prema pojedinim grupama u Srbiji povećao.

Cilj ovog konkursa je da se odgovori na pitanje da li promenom načina/pristupa u radu, možemo da proizvedemo neke veće promene.
Ako mislite da je Vaš način delovanja drugačiji, ili ukoliko poznajete pojedinca/pojedinku koji primenjuju inovativni pristup, prijavite se ili ih prijavite na konkurs i pokažite drugima kako da se uključe u promociju prava diskriminisanih grupa.

Popunjeni obrazac za prijavu treba poslati na e-mail sosyep@giz.de najkasnije do petka, 21. juna 2013. godine.

Komisiju koja će odabrati najinovativniji pristup čine:

  • dr Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska I manjinska prava
  • Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta
  • prof. Dr Nevena Petrušić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti
  • Stanislava Vidović, viša projektna menadžerka GIZ SoSYEP

Detaljne informacije o konkursu

Projekat „Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u Srbiji“ (SoSYEP) predstavlja rezultat i produžetak projekta „Transformacija sukoba i osnaživanje mladih“ koji Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ) GmbH, od 01.01.2011. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, realizuje u saradnji sa Nemačkim saveznim ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) od 2002.godine.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u