Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Istraživačke stipendije Rojtersovog instituta za studije novinarstva

Rojtersov institut za studije novinarstva (Reuters Institute for the Study of Journalism) sa Oksfordskog univerziteta dodeljuje novinarima stipendije za istraživački rad na univerzitetu u toku 2013/2014. akademske godine.

Oko 25 novinara iz različitih zemalja i različitih polja medijskog rada ima priliku da provede od 3 do 9 meseci radeći na svom istraživačkom projektu na Univerzitetu Oksford. Stipendisti se u program mogu uključiti u oktobru, januaru ili aprilu, u zavisnosti od toga da li žele da pohađaju jedan, dva ili sva tri semestra tokom akademske godine. Svim stipendistima će biti dodeljen i akademski savetnik - jedan od oksfordskih stručnjaka specijalizovan za odabrani predmet istraživanja.

Za stipendiju se mogu prijaviti novinari iz celog sveta sa najmanje pet godina radnog iskustva i naprednim poznavanjem engleskog jezika, koji žele da dodatno istraže određenu temu iz područja medija i novinarstva.

Krajnji rok za prijavu je 31. Januar 2013. godine.

Onlajn obrazac za prijavu

Od polaznika se očekuje da na kraju programa izrade završni istraživački rad o medijima koji sadrži između 8.000 i 10.000 reči, nakon čega će dobiti sertifikat o uspešno završenom programu.

Detaljne informacije o stipendiji i programu

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u