Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > Infografik dizajn konkurs

Veliki Infografik dizajn konkurs

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) je u saradnji sa GreenDesign.rs pokrenuo prvi Infografik dizajn konkurs u sklopu popularizacije nacionalnih internet domena Srbije.

Zadatak za dizajnere GreenDesign.rs zajednice je da dizajniraju infografik koji će na vizuelno upečatljiv način objasniti i približiti ljudima činjenicu da je za kompanije koje su svojim aktivnostima usmerene ka Srbiji bolje, efektivnije i smislenije da pokreću internet sajtove sa podnacionalnim domenima (.RS i .СРБ) umesto inostranim (poput .COM)

Smernice za izradu infografika

Nagrada je 40 hiljada dinara, a konkurs traje do 8. novembra 2012. godine.

Infografik je vizuelna prezentacija informacija, podataka i znanja. Ove grafike prezentuju kompleksnu informaciju brzo, jasno i jednostavno. Zadatak Infografika je da na zanimljiv, jednostavan i vizuelno upečatljiv način približi neku činjenicu, informaciju ili znanje svim ljudima, bez obzira da li se oni razumeju u temu o kojoj infografik govori ili ne. Infografik nije samo dizajn, već je to umetnost prepričavanja suštine i poente nekog teksta (informacije, znanja) kombinovane sa lepom i upečatljivom grafikom.

Više detalja o konkursu možete pronaći na sajtu greendesign.rs.

Prijavljeni radovi

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u