Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > Global UGRAD

Global UGRAD program razmene studenata

Global Undergraduate program razmene za Srbiju (Global UGRAD) obezbeđuje talentovanim studentima osnovnih studija punu stipendiju za jednu akademsku godinu u Sjedinjenim Državama. Global UGRAD program sponzorisan je od strane američkog naroda i U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs. Ovaj međunarodni obrazovni i kulturološki program razmene dovodi buduće lidere u Sjedinjene Američke Države, gde su u mogućnosti da iskuse američki način studiranja, uvećaju svoja znanja i bliže upoznaju američku kulturu i vrednosti. Studentima se takođe pruža prilika da upoznaju američke građane s drugim kulturama i tradicijama. Program sprovode U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs, Američka ambasada u Beogradu i organizacija World Learning.

Stipendija pokriva školarinu, međunarodna putovanja, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manji džeparac i kupovinu knjiga. Studenti će pohađati kurseve iz svog polja studiranja, američke istorije i kulture, kao i izborne predmete. Izabrani studenti imaće priliku da učestvuju u aktivnostima univerzitetskog kompleksa, da se kroz društvene aktivnosti i volontiranje uključe u lokalnu američku zajednicu i da steknu praktična iskustva u okviru odgovarajućih praksi. Od početka programa, ranije poznatog kao FORECAST program razmene, više od 150 studenata je iskoristilo ovu jedinstvenu priliku i vratilo se u Srbiju da završi studije, doprinese svojoj zajednici i napreduje u karijeri. 35 Global UGRAD studenata iz Srbije trenutno studira na univerzitetima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Global UGRAD Srbija otvoren je ka svim akademskim oblastima studiranja osim medicine i prava (jer su ovi smerovi u okviru postdiplomskih studija u Sjedinjenim Državama). Konkurs za učešće u ovom programu je zasnovan na uspehu na studijama, a finalisti će biti odabrani na osnovu akademskog uspeha, liderskih potencijala i spremnosti da studiraju u inostranstvu. Program ne diskriminiše učesnike na rasnoj osnovi, po boji kože, rodu, religiji, nacionalnosti i etničkoj pripadnosti. Ohrabruju se osobe s invaliditetom da se prijave na program.

Prijava za Global UGRAD program (doc)

Popunjenu prijavu možete doneti lično ili je poslati preporučeno na World Learning, Inc, Kralja Milana 4A, stan 27, Beograd. Prijava mora stići najkasnije do 17 časova 9. januara 2013. godine. Prijave i skenirana propratna dokumenta moguće je poslati i u elektronskoj formi na applications@worldlearning.org.rs.

Uslovi za učešće u programu (pdf)

Za detaljnije informacije posetite www.worldlearning.org.rs i serbia.usembassy.gov, ili pozovite brojeve telefona: 011/362-6046, 362-6092, ili 069/362-6092.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u