Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Foto konkurs „Plavo-zeleni svet“

Centar za unapređenje životne sredine, u saradnji sa Telenor fondacijom, uz podršku Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine, objavljuje konkurs „Plavo-zeleni svet“ za najbolju amatersku fotografiju prirode.

Konkurs je otvoren do 20. avgusta 2013. godine, a autori mogu da konkurišu sa najviše 3 fotografije, veličine do 2 MB, koje će dostaviti elektronskim putem. Jedina dozvoljena obrada su korekcija boja i oštrine, dok će fotografije sa drugim intervencijama biti izuzete iz konkursa.

Stručni žiri odlučivaće o pobednicima u periodu od 25. 8. do 5. 9. 2013. Online glasanje za nagradu publike trajati od 20. 8. do 10. 9. 2013, kada će spisak dobitnika svih nagrada biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji http://www.bgmap.rs/. Nagrade će biti svečano dodeljene u septembru, tokom izložbe najuspešnijih radova. Informacije o vremenu i mestu održavanja izložbe, kao i dodeli nagrada, biće naknadno objavljene. Autori svih radova odabranih za izložbu biće o tome blagovremeno obavešteni, i biće u obavezi da datu fotografiju dostave u veličini ne manjoj od 5 megapiksela.

Autori najboljih radova biće nagrađeni u sledećim kategorijama:

  • I nagrada - robna nagrada (fotoaparat) u vrednosti od 200 evra
  • II nagrada - robna nagrada (mobilni telefon) u vrednosti od 150 evra
  • Nagrada publike - robna nagrada (mobilni telefon) u vrednosti od 150 evra

Pravo na učešće imaju svi državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, sa izuzetkom zaposlenih i njihovih porodica u Centru za unapređenje životne sredine i kompaniji Telenor. Učesnici konkursa moraju da poseduju neotuđiva autorska prava na fotografije koje šalju. Ukoliko Organizator posumnja u autorska prava, može da zatraži dodatne dokaze o autorstvu takvog rada ili da ga bez daljeg objašnjenja ukloni iz konkurencije. Organizator zadržava pravo da prihvati ili ne prihvati fotografiju, bez posebnih objašnjenja.

Fotografije se šalju putem obrasca na internet prezentaciji konkurs.bgmap.rs. Žalbe se šalju elektronskim putem, na e-mail adresu konkurs@bgmap.rs. Organizator se obavezuje da će osnovane žalbe razmotriti i odgovoriti na njih u roku od 5 radnih dana.

Detaljne informacije o konkursu

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u