Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > Ecotopia foto-konkurs

Foto-konkurs „Izeš naviku“

Prvi ekološki fond u Srbiji, Ecotopia, pokrenuo je edukativan projekat „Izeš naviku“, sa ciljem podizanja ekološke svesti građana Beograda i Srbije o neophodnosti promena ružnih navika ljudi, koje značajno doprinose zagađenju sredine u kojoj živimo.

Ecotopia poziva da se uključite u projekat tako što ćete fotografisati „lepe navike“ Vaših sugrađana/komšija, i učestvovati u Konkursu Izeš naviku - za najbolju i najautentičniju fotografiju, u sledećim kategorijama:

  • Gde god nađeš zgodno mesto, tu đubre posadi (prizor bačenog đubreta kroz prozor i na druga zgodna mesta)
  • Lepše je na zelenom (fotografija automobila na zelenoj površini, polomljeno drveće, klupe i sl.)
  • Čudna voćka (fotografije kesa po drveću, flaša u žbunju i sl.)
  • slobodna tema (važno je da je u vezi sa životnom sredinom)

Svi učesnici konkursa svoje fotografije mogu postavljati na Fejsbuk stranici fonda Ecotopia www.facebook.com/EcotopiaFond, putem svog Tviter naloga uz korišćenje heštaga #izesnaviku, ili ih mogu poslati na e-mail adresu: izesnaviku@ecotopia.rs.

Svi učesnici konkursa su u obavezi da navedu ime i prezime autora fotografije, kada i gde je fotografija nastala, kao i kojoj od navedenih kategorija pripada. Na primer: Đorđe Đorđević, novembar 2012. godine, Savski nasip, Novi Beograd, kategorija: Gde god nađeš zgodno mesto, tu đubre posadi.

Konkurs je otvoren do 15. januara 2013. godine.

Pristigle fotografije biće objavljene na Fejsbuk stranicama www.facebook.com/fond.ecotopia, fan stranici www.facebook.com/EcotopiaFond, i na Tviter nalogu: www.twitter.com/ecotopiafond. Na kraju svake sedmice biraće se fotografija nedelje.

Žiri koji odlučuje o fotografijama je u sastavu: Srdja Popović - osnivač fonda Ecotopia, Darinka Radojević - savetnica generalnog direktora Instituta Kirilo Savić za pitanja životne sredine, Zlata Kureš - zamenica direktora agencije Beta, Gordan Paunović - direktor korporativno-društvene odgovornosti Fonda B92 i Nebojša Babić, fotograf.

Nagrade najboljima: mobilni telefon Galaxy S III, HTC One X, Nokia Lumia 920, Galaxy Note II N7100, biće uručene na događaju koji će se održati 4. februara 2013. godine, kada Fond Ecotopia slavi 5 godina postojanja.

Tim povodom biće dodeljene i specijalne nagrade - Zelene zvezde, institucijama, kompanijama, medijima i pojedincima za poseban doprinos u oblasti zaštite životne sredine.

Više informacija o konkursu možete pronaći na internet prezentaciji Ecotopia fonda www.ecotopia.rs.

Projekat „Izes naviku“ podrzali su Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda i Balkanski fond za demokratiju.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u