Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Nagrade za posebna dostignuća u istraživačkom novinarstvu

Centralna evropska inicijativa (CEI) i Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) dedeljuju nagrade za posebna dostignuća u istraživačkom novinarstvu.

Ove godine, u specijalnom partnerstvu sa fondacijom Konrad Adenauer Stiftung (KAS), nagrade se dodeljuju u dve kategorije:

  • profesionalni novinari (4.000€)
  • mladi novinari, do 30 godina (1.000€)

Pravo učešća na konkursu imaju novinari iz zemalja članica Centralne evropske inicijative (Albanija, Austrija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina).

Za kategoriju profesionalni novinari mogu se prijaviti kandidati koji su u poslednje tri godine imali uspeha u istraživačkom novinarstvu i koji se još uvek aktivno bave novinarskim poslom.
U kategoriji mladi novinari mogu učestvovati kandidati koji su aktivni u oblasti istraživačkog novinarstva, makar u kontekstu obuke koju je organizovala škola/univerzitet, i koji su kao rezultat toga objavili istraživačku priču koja ispunjava sve profesionalne standarde.

Potencijalni učesnici moraju biti prijavljeni od strane pojedinaca, organizacija, medijskih kompanija, a samonominacije nisu dozvoljene. Za nagrade mogu konkurisati novinari iz svih medijskih oblasti: štampe, televizije, novinskih agencija ili internet novinarstva.

Krajnji rok za prijave 20. jul 2013. godine.

Pravila učešća i uputstvo za prijavu (pdf)
Formular za prijavu

Pobednici će, pored novčanih nagrada, obezbediti i pravo učešća na Forumu medija jugoistočne Evrope (SEEMF), koji će se održati u Sarajevu, 7. i 8. oktobra 2013. godine.

Kontakt:
Barbara Fabro
CEI Senior Executive Officer
Via Genova, 9 - 34121 Trieste, Italy
Tel. +39 040 77 86 777/725 - fabro@cei.int
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u