Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > CEDEF nagradni konkurs

Izolacijom do energetskih pasoša

Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF) u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS) i Udruženjem novinara Srbije (UNS), a pod pokroviteljstvom kompanije CERESIT, raspisao je nagradni novinarski konkurs za najbolji medijski prilog na temu: „Izolacijom do energetskih pasoša“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama. Sektor zgradarstva je energetski najzahtevniji sektor u Evropi i Srbiji na koji se odnosi preko 40% ukupne potrošnje energije. U cilju unapređenja energetske efikasnosti, Republika Srbija je u skladu sa Direktivama EU donela Pravilnik o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada koji je stupio na snagu 30. septembra 2012.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2013. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel CERESIT.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Na konkursu mogu učestvovati i predstavnici inostranih medija sa prilozima koji su emitovani na teritoriji Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi najviše tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža, itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 1.1.2012. do 31.1.2013. godine.

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac na email: vgm@cedeforum.org ili putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF - Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).

Prijava za konkurs

Format prijave:

  • Za štampu – skeniran tekst, isečak ili Word dokument
  • Internet – Word dokument sa linkom
  • Za TV - DVD disk
  • Za radio - CD u mp3 formatu

Odluka o najboljem prilogu biće doneta tokom februara 2013. godine po principu najvećeg broja osvojenih poena i objavljena na sajtovima: CEDEF-a, Medija centra, UNS-a i NUNS-a.

Više informacija o konkursu možete pronaći na interenet prezentaciji www.cedeforum.org.

Kontakt za medije :
Vesna Marković
011/30 36 134, 062/50 57 50

vgm@cedeforum.org
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u