Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > ArtistTalk nagrada za intervju

Nagrada za najbolji intervju

Projekat ArtistTalk i platforma Knowledge pozivaju zainteresovane da prijave video intervjue na međunarodni konkurs za najbolji intervju sa umetnikom ili radnikom u kulturi.

ArtistTalk je onlajn arhiva intervjua o kulturi i umetnosti koju uređuju njeni korisnici i svojim materijalom doprinose distribuciji znanja i novih ideja.

Prva nagrada iznosi 1.000 evra, druga 700, a treća 300 evra. Pobednici konkursa biće obavešteni tokom januara 2013. godine, a ceremonija dodele nagrada je predviđena za februar 2013.

Odabrani video snimci biće predstavljeni na 15. Bijenalu medijske umetnosti u Vroclavu u maju 2013. godine kao i na konferenciji ArtistTalk na Enter festivalu u Pragu i na Sonica festivalu 2013. godine u Ljubljani.

Pravila konkursa:

  • učesnici moraju biti stariji od 18 godina
  • video intervjui treba da budu kraći od 15 minuta
  • jedan autor moze da prijavi najviše pet intervjua ali samo jedan može biti nagrađen
  • video snimci i intervjui moraju biti originalni rad autora, do sada neobjavljen
  • video snimci koji nisu na engleskom jeziku moraju imati titl na engleskom

Krajnji rok za prijavu je 15. decembar 2012. godine.

Video intervjue treba postaviti na YouTube, popuniti prijavni formular, potpisati ga i poslati na adresu artisttalk.award@gmail.com sa linkom na video snimak na sajtu YouTube kao i sa kontakt podacima.

Više informacija o konkursu možete pronaći na internet prezentaciji projekta www.artisttalk.eu.

Projekat ArtistTalk.eu započet je kao kolaborativna inicijativa tri centra savremene umetnosti iz istočne i centralne Evrope - Muzeja tranzitorne umetnosti (MoTA) u Ljubljani, CIANT-a iz Praga i WRO iz Vrocvlava u cilju umrežavanja, edukacije i razmene umetničkih organizacija koje se bave novim medijima i eksperimentalnom umetnošću na evropskom nivou.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u